Pasi Ketola

pasi_2015.jpgPuhaltimet, kitara ja laulu

Soittoharrastuksen aloitin rumpujen soitolla 70-luvun lopulla 8-vuotiaana. Isä hermostui, kun tuhosin kattilat ja padat rummuttamalla. Käytiin sitten hakemassa käytetyt rummut osto- ja myyntiliikkeestä. Siitä se lähti!

Nuoruusvuodet Nousiaisissa

Vauhtia soittoharrastukseni sai, kun 70-luvun lopulla kylällemme Nousiaisiin muutti Turun kaupunginorkesterin käyrätorvisti Tarmo Moilanen. Hän alkoi edistää musiikkikulttuuria seudullamme ja perusti Nousiaisten seurakunnan ystävällisesti tukemana soitin- ja lauluyhtye Signalin ja myöhemmin puhallinorkesteri Nousteprassin. Minäkin pääsin mukaan ja minulle hankittiin alttosaksofoni vuonna 1980. Olin silloin 9-vuotias.

Varusmiespalveluksen suoritin Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa vuonna 1991. Soittimina Varusmiessoittokunnassa olivat klarinetti, bassoklarinetti ja tenorisaksofoni. Siellä pääsin yhteistyöhön lahjakkaiden ammattimuusikoiden kanssa. Kehityin valtavasti kyseisen vuoden aikana.

Viherpeukalosta ammattimuusikoksi

Viitisentoista vuotta, vuoteen 2011 saakka, pyöritin kauppapuutarhaa ja olin aktiivisesti mukana Kauppapuutarhaliiton toiminnassa. Palo muusikoksi oli kuitenkin niin kova, että lopulta 2013 tein uhkarohkean tempun, lopetin puutarhurin työt ja siirryin päätoimiseksi freelancer-muusikoksi.

Muusikkourani

Viime aikoina olen keskittynyt tekemään kotistudiossani sovituksia ja taustoja eri artisteille. Lisäksi olen tehnyt teatteri- ja pelimusiikkia. Keikkoja tein eri kokoonpanojen kanssa vuoden 2013 aikana 80 kappaletta. Bändejä ovat olleet mm. Eero Raittinen feat. American, Turn On ja J. & Slow Motion. Lisäksi olen tehnyt yksityistilaisuuskeikkoja monenlaisten ja -kokoisten kokoonpanojen kanssa. Olen toiminut myös DJ:nä.

Uusi Finkku

On upea päästä mukaan Finkkuihin, yhteen suomalaisen viihdemusiikin traditioista. Odotan innolla, että pääsen tapaamaan tanssilavoilla ja konserteissa kaikki Finkkujen ystävät ympäri Suomen. Nähdään keikoilla 1.8.2014 alkaen!

Finlanders © Kaikki oikeudet pidätetään
Ylös