Juha Kangassalo

pasi_2015.jpgRummut ja laulu

Alkutahdit

Olen syntyjään Raumalta. Kävin siellä koulut lukiota, sekä musiikkiopistoa myöden. Rummun soittoon sain kipinän kuitenkin jo hyvin nuorena. Olin 3-vuotias, kun halusin, että isäni hankkii minulle leikki-rummut paikallisesta marketista. Alussa harjoittelin omatoimisesti soittamaan rumpuja taustojen päälle, C-kasetin soidessa taustalla. Biisit olivat lähinnä "aikuisten musaa", Finnhitseistä suomi-iskelmään. Vaikka en saanut vielä tuolloin varsinaista opetusta soittooni, ymmärsin kuitenkin sen, miten tärkeää on kuunnella herkällä korvalla tausta-nauhaa, ja yrittää pysyä rytmissä taustan mukana. Isäni tuki oli jo alkuvaiheessa minulle tärkeää, ja sain koko perheeltäni tukea harrastuksessani. Tämä loi hyvän pohjan harrastaa musiikkia.
 
7-vuotiaana pääsin Rauman Poika-Soittokuntaan, ja pääsin tutustumaan myös muihin lyömäsoittimiin. Tuolloin sain myös mahdollisuuden opetella nuotinlukua. 8-vuotiaana menin ensimmäisen kerran yksityistunneille, ja pääsin näin soittoteknisistä asioista paremmin perille. 10-vuotiaana aloitin rumpu-opiskeluni Rauman musiikkiopistossa ja myöhemmin opiskelin sivuaineena myös pianon soittoa. Minulla oli onni saada lyömäsoitinopettajakseni maineikas muusikko ja pedagogi, Timo Koskinen. Timo opetti lyömäsoittimia minulle koko musiikkiopistossa opiskelun ajan, kunnes sain musiikkiopiston päätökseen vuonna -99. Muusikon uraani ajatellen Rauman aktiivinen musiikkiopisto oli tärkeässä roolissa muusikoksi kehittymisessä.
 
Ensimmäinen oma bändini oli Rytmipojat "91". Olin tuolloin 10-vuotias, ja pääsimme säestämään 90-luvun alkuvuosina mm. tenavatähti-konsertteja, koska tuo buumi oli tuohon aikaan kovassa nosteessa. Teimme keikkoja laidasta laitaan viikonloppuisin, eli lähinnä yksityistilaisuuksia ja lava-keikkoja. Vuosina 1996-2002, soitin Kultaiset tähdet -nimisessä tanssiorkesterissa, ja tuolla bändillä säestimme myös vuoden ajan Pasi Kaunistoa, sekä kiersimme vuonna -99 kesän ajan Jari Sillanpään lämppäri-bändinä ympäri Suomea. Tuon bändin nimen itseasiassa keksi Auraviihteen Seppo Kulmala, joka oli myös kyseisen kiertueen takana. 
 

Opiskelut ja myöhemmät bändit

Aloitin lyömäsoitin pedagogi -opinnot Tampereen konservatoriolla v. 2000. Vuoden opiskeltuani klassisia lyömäsoittimia Tampereella, sain vaihdon Turun konservatoriolle, josta valmistuin v. 2005. Tuona aikana sain soittaa myös kevyempää musiikkia eri produktioissa mm. Evita-musikaali, sekä lukuisat tutkinto-bändit ja opinäytetyö -konsertit. Eri musiikkityylien omaksuminen (klassisesta jazz-musiikkiin) oli itselleni antoisaa, ja erityisen opettavaa. Opiskelu-aikanani sain soittaa mm. jazz-keikkoja Ilpo Murtojärven ja Marian Petrescun kanssa. Yhden kesän kokemus Samppalinnan kesäteatteri-muusikkona oli myös mukavaa vaihtelua. Toimin opiskelujeni ohella lyömäsoitinopettajana Vakka-Suomen Musiikkiopistossa vuosina 2002-2014.
 
Opintojeni jälkeen soitin reilu kuusi vuotta Mikko Mäkeläisen ja Myrskylyhdyn kanssa, ja tämän jälkeen vajaa 8-vuotta Fbi - Beat -yhtyeessä. Olen työllistänyt itseäni myös lukuisilla tuuraus - keikoilla freelancerina, sekä ollut mukana useammissa iskelmä - levytyksissä esim. Tomi Metsäketo, Anneli Saaristo ja Joel Hallikainen. 
 
Olen aina pitänyt hyvin tehdystä ja toteutetusta musiikista, jossa sovitukset tehdään sävellyksen ehdoilla ammattitaidolla, sekä hyvällä maulla. Tästä syystä on mukavaa päästä tekemään yhteistyötä Finlanders -jätkien kanssa! 

Nähdäänpä keikoilla!
Finlanders © Kaikki oikeudet pidätetään
Ylös