Lasse Paasikko

Koskettimet, haitari ja laululasse_2015.jpg

Tanssimuusikon urani alkoi kotikonnuilta, Teukkulan työväentalolta pidetyistä pikkujouluista, joissa olin soittamassa haitarilla tanssimusiikkia juhlakansalle. Palkaksi saamani 20 markkaa sain neljän viiden markan seteleinä ja yksi näistä seteleistä on tallennettuna muistojen laatikossa. Olihan Roope Ankallakin onnenlanttinsa ja hän onnistui saamaan sen avulla hyvää onnea, ehkä minullakin kävisi asian suhteen yhtä hyvä tuuri :)

Samaisena vuonna koulukaverusten perustama Humppayhtye Sulamith kiersi Satakunnan ja Hämeen tanssilavoja sen minkä 15-vuotiaat koulunkäynniltään ehtivät.

Tanssimuusikko vuodesta 1982

Ylioppilaaksi tulon ja armeijan jälkeen käväisin vuoden Kaliforniassa opiskelemassa tie- ja vesirakennusalaa, ja siellä keikkailin aktiivisesti Twilite Trion kanssa kaupungissa nimeltä Chico. Veri veti kuitenkin Suomeen humppaa soittamaan ja vuoden 1982 alusta olen toiminut kotimaassa päätoimisena tanssimuusikkona. Lasse Paasikon orkesteri ehti toimia muutaman kuukauden vuonna 1982, jota kuultuaan Auraviihteen toimitusjohtaja Seppo Kulmala tarjosi minulle töitä ja sain kunnian toimia legendaarisen Henry Theelin säestäjänä. Tämän jälkeen, vuoden 1982 loppupuolella, toimi myös lyhytaikaiseksi jäänyt kokoonpano nimeltä Lasse Paasikon kvartertti & Hannele & AmelitaJussi Lammelan orkesterissa oli tuolloin kosketinsoittaja, joka halusi tehdä keikkaa vain viikonloppuisin, minä taas halusin toimia päätoimisena muusikkona – niinpä vaihdoimme bändejä helmikuussa 1983. Kun yhteistyö Nuotion Arton kanssa alkoi kesällä 1984, voidaan myös tanssiorkesteri Finlandersin ensivaiheiden katsoa käynnistyneen. Uudelle kokoonpanolle päätettiin ottaa käyttöön työnimi ja sisäisessä nimikilpailussa voiton vei Kalifornian vuoden aikana kehittelemäni ”Finlanders”.

Tanssija ja kouluttaja

Hyvällä kokilla ei ole haittaa hyvästä makuaistista ja mielestäni vastaavasti tanssimuusikolle on hyötyä siitä, että ymmärtää tanssimiseen liittyviä asioita. Niinpä olen vuosien saatossa paneutunut myös siihen puoleen ja jossain vaiheessa vietinkin tauot aktiivisesti tanssilattiaa kuluttaen. Nykyisin kytkös tanssijoiden maailmaan tapahtuu pääosin koulutustoiminnan kautta – toimin tanssimusiikkikouluttajana useamman eri tahon kursseilla ja koulutuksissa. Lisäksi teen studiotöitä omassa studiossani, jossa on jo tuotettu useampi levy sekä tanssikentän että artistien tarpeisiin.

Finlanders © Kaikki oikeudet pidätetään
Ylös